За сградата

Местоположение

ВИ ХОУМС се намира на ул.”Средна гора” №68, район “Възраждане” – Столична Община. Попада в УПИ III-22, кв.183, м.”Западно направление”. В непосредствена близост се намират няколко учебни заведения – 32 СУ “Св. Климент Охридски”, 18 СУ “Уилям Гладстон”, 30 СУ “Братя Миладинови”, 134 СУ “Димчо Дебелянов”, детски градини – 50 ОДЗ “Зайчето Куики”, 81 ОДЗ “Лилия”, поликлиники, банки, големи търговски обекти – Mall of Sofia. Характерни елементи от градската тъкан, попадащи в 15-минутен пешеходен изохрон, са ул.”Пиротска”, пл.“Руски паметник”, пл.”Възраждане”, пл.“Македония”, пл.”Независимост”, новоизграденият Парк “Възраждане”.

Достъпът до сградата се осъществява от ул.“Средна гора”. Съседни транспортни артерии на квартала са  бул.“Тодор Александров” и ул.“Опълченска”. Локацията е обезпечена със спирки на масов градски транспорт, вкл. по I-ви метродиаметър – метростанция “Опълченска”, намираща се на 70м от имота. 

Архитектура

Разположена в характерна контекстуална среда в центъра на гр.София, заемаща ключово място за градоустройствения силует по ул.Средна гора, сградата е с модерен дизайн, вдъхновен от концепцията за индивидуалност на обектите в сградата. Всяко жилище има свой собствен екстериор, вписан в цялостния облик на Вашия нов дом.

Разположена между два калкана, сградата е осеметажна, проектирана с един подземен етаж, шест надземни и два подпокривни етажа. Главният вход на обекта е от север, приобщен към съседното озеленено пространство. Входното фоайе и общите части са решени с интериор, съответстващ на цялостния замисъл на сградата. Вертикалната комуникация се състои от асансьор и стълбище, обслужващи всички нива.

Строително-технически характеристики

Сградата е решена с безгредова монолитна стоманобетонна конструкция. Всички фасадни и вътрешни преградни стени са от решетъчни керамични блокове с дебелина 12 и 25см и са неносещи. Изолацията по фасадните повърхности е от EPS/Минерална вата с дебелина 10см, по балкони и еркери – XPS/EPS с дебелина 12см. Хидроизолацията е битумна. Дограмата е PVC/AL с петкамерен профил и двоен стъклопакет. Предвидени са слабо- и силнотокови ел.инсталации. ВиК инсталациите са изпълнени от PPR/PVC тръби. Отоплението/охлаждането в сградата се осъществява чрез Mono- и Multisplit климатични системи.